De betekenis van het ZwemConsult Logo

De reddingsboei staat voor het bieden van hulp. Praktiseren en onderwijzen van Zwemmend Redden valt daaronder. Maar ook het verzorgen van zwemles aan kinderen en beroepsonderwijs voor de ZwembadBranche, zowel “nat” als “vet”.


Nat beroepsonderwijs omvat de opleidingen Toezichthouder, Zwemonderwijzer, Aquaspecialist en Manager. Vet beroepsonderwijs omvat de modulen Technische Dienst (Zwembadmachinist) en de secundaire opleidingen VCA en VP.
Het bieden van ondersteuning en advies aan zwembadexploitanten mag natuurlijk niet onvermeld blijven.

De zeehond verwijst naar mijn opgedane ervaring als medewerker Technische Dienst (Zwembadmachinist) bij het Zeehondencentrum Pieterburen.Naast het bedienen en onderhouden van de technische installaties was het ook mijn taak om de zeehonden in de leeggepompte bassins te vangen en klaar te zetten voor het uitzetten in zee.

Hiertoe diende ik de bassins leeg te pompen want anders krijg je ze niet te pakken.


Het complete logo verwijst ook naar mijn hobby, de watersport. Vanaf mijn geboorte tot 21e jaar woonde ik op een boot en leerde roeien, wrikken, zeilen en varen met een motor. Die motoren werden steeds zwaarder, de boten sneller. Waterski├źn volgde al snel. Via mijn jaren bij de strandwacht ontstond ook de ervaring op zee. En dat varen op zee mag ik tegenwoordig graag doen met mijn speciale klassieke boot. Een Boston Whaler Rage 14. Volledig gereviseerd en thans voorzien van een 150 pk Jetdrive. Deze boot heeft dus geen schroef maar een pomp zodat zeehonden geen letsel kunnen oplopen.


De wadden zijn mijn favoriete stek. Vanuit de haven van Vlieland maakte ik menige tocht. Langs de zandplaten maar ook op volle zee naar Terschelling en verafgelegen eilandjes zoals de Richel en Engelse Hoek.

Het tabblad “watersport” omvat dus blik op mijn natte hobby. Veel lees en kijkplezier.

Rate this post

Over tedverbeek

Ik ben de webmaster

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.