Een buitenbad is ook een uitstekende ijsbaan

Het idee is niet nieuw. Een buitenzwembad gebruiken als ijsbaan.
Veel accommodaties zijn voorzien van een verwarmd gebouw met daarin kleedhokjes, toiletten, warme douches en ook een horeca-uitgiftepunt. Soms zelfs een compleet restaurant. Een zwembad ligt meestal ook in of nabij de bebouwde kom en is gemakkelijk bereikbaar voor jong en oud. Dus waarom niet?


Wel dienen enkele preventieve maatregelen te worden genomen. Zie o.a. mijn blogbericht over het winterklaar maken van een buitenzwembad.
In ieder geval dienen de bassinranden te worden beschermd tegen beschadigingen. Schaatsen zijn voorzien van scherpe metalen punten. Indien deze tegen de badrand knallen is de schade al snel ernstig. Neem nog voor de vorst in valt de juiste maatregelen. Dat kan door planken verticaal langs de badranden te hangen. Deze planken kunnen dan tegelijk dienen als vorstbescherming.
Ook idee├źn om de bruikbaarheid van een buitenzwembad te vergroten. Laat een bericht achter met uw suggesties. Alvast bedankt namens de ZwembadBranche.

Rate this post

Over tedverbeek

Ik ben de webmaster

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.