Zwembadtechnicus via ZwemConsult. De opleiding met toekomst!

De coronapandemie maakt weer eens duidelijk dat de zwembadtechniek valt en staat met kennis! ZwemConsult ontvangt vele vragen van klanten en cursisten hoe te handelen. Het antwoord is niet simpel.

Het coronavirus lijkt kortstondig te kunnen overleven bij de huidige chloorwaarden. Daarom is nu een tijdelijke maatregel van kracht. Verdubbel de chloorwaarden. In een binnenbad wel te verstaan. In buitenbaden en “speciale” bassins golden al ruimere waarden.

Specifiek: 0,5 minimaal “vrij”chloor wordt verhoogd naar 1,0 vrij chloor. De bovengrens van 1,5 mag tijdelijk omhoog worden gebracht. Maar overdrijf niet. Ga binnen niet hoger dan 2,0.

Waarom???

Chloor reageert met vervuilende deeltjes. Het restproduct kennen wij als chloor-amines. Daarbij is vooral het chloor-tri-amine berucht, de veroorzaker van de beruchte chloorlucht.

Deze (tri)amines komen vooral vrij in de gasvorm en belanden dus in de lucht boven het bassin. Het is dus niet alleen urgent om de chloorwaarden goed te controleren en bij te stellen. Ook de luchtbehandelingsinstallatie dient te worden bijgesteld. Naar hogere waarden. Meer buitenlucht en minder recirculatielucht. Het coronavirus dient naar buiten te worden gezogen en geblazen. Net als de tri-amines die vrij komen vanuit het water.

Zie hier de samenhang der techniek. Zwembadtechniek omvat vele disciplines. Alleen de erkende opleiding TD van de NRZ borgt deze vakbekwaamheid middels een volledig competentieprofiel en een periodieke controle hierop.

Neem nota!

De examens TD1, TD2 en TD3 zijn aangepast i.v.m. het Corona. Zie hier de exacte data en inschrijfmogelijkheden:

https://www.nrz-nl.nl/aanmelden-examen-techniek/

Vragen? Schroom niet. Mail of bel…..

Rate this post

Over tedverbeek

Ik ben de webmaster

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.