ZwembadBranche

ZwemConsult en SOZON verzorgen in nauwe samenwerking de volgende beroepsopleidingen voor de ZwembadBranche.

Structuur van de opleiding tot allround zwembadmedewerker

De opleiding kent een structuur die onderverdeeld is in 3 certificeerbare eenheden. Hieronder staat een schema van de verschillende items.

[R-slider id=”6″]

Deze opleiding bestaat uit drie certificeerbare eenheden, die kunnen worden afgerond met een certificaat:

  • Toezichthouder (Lifeguard) certificeerbare eenheid 1 (CE1);
  • Begeleider Recreatieve Zwemactiviteiten certificeerbare eenheid 2 (CE2):
  • Lesgever Zwem-ABC certificeerbare eenheid 3 (CE3).

Wanneer de kandidaat alle drie certificeerbare eenheden heeft afgerond komt hij in aanmerking voor het diploma Allround Zwembadmedewerker.

[googlepdf url=”http://zwembadopleidingonline.nl/wp-content/uploads/2017/12/folderA5_Allround-HR-onder-elkaar.pdf” download=”Download” ]

Opleiding leiding geven in een zwembad
De opleiding CE4 Leiding geven in een zwembad is bestemd voor ervaren Allround zwembadmedewerkers en bevoegde zwemonderwijzers die al enige tijd in een zwembad werken.

Zwemmend redden voor Zwembaden
Bij ZwemConsult bestaat de mogelijkheid de certificaten gezamenlijk of afzonderlijk te halen. Het is aan te raden met opleiding CE1 Toezichthouder te starten. Wilt u direct naar de opleiding voor CE2 Begeleider Recreatieve Zwemactiviteiten of CE3 Lesgever-Zwem ABC, dan moet u het onderdeel Zwemmend redden voor Zwembaden gehaald hebben. Deze praktijkopleiding wordt binnen de Lifeguardcursus aangeboden. Bij alle opleidingen moet u bovendien een geldig EHBO diploma overleggen of een Medic-first-aid Certificaat. Dit Medic-first-aid certificaat kunt u ook bij SOZON behalen. Daarnaast is voor de module CE3 Lesgever-Zwem ABC het diploma C van het Zwem-ABC, niet ouder dan 2 jaar, verplicht.